top of page

Horvaprisen til Gaute

Oppdatert: 10. okt. 2020


Gaute Grøtta Grav ble tildelt Horvaprisen, og fikk et verk av glasskunstneren Turid Grov. Her med landbruks- og reindriftsdirektør hos Fylkesmannen i Nordland, Monica Andreassen Iveland (t.v.) og leder i styret for Horva, Sissel Hesjedal. (Foto: Therese Larsen)

En overrasket og glad prisvinner tok imot Horvaprisen 2016 under landbruksmessen i Sandnessjøen.

- Jeg kom hit for å bidra, ikke for å få noe. Dette er veldig inspirerende, sa han da han fikk prisen fra landbruks- og reindriftsdirektør hos Fylkesmannen i Nordland, Monica Andreassen Iveland.

Prisen deles ut til noen som i samfunnsdebatten har gjort en innsats utover det vanlige for landbruket.

- Årets pris går til noen som er oppvokst på gård, men som nok ikke hadde planlagt å sette landbruk på kartet slik han har gjort. Han er en ambassadør for eldre metoder for gårdsdrift, og er allsidig, sa Sissel Hesjedal om begrunnelsen for tildelingen.

Gaute opptrådte med flere av sangene fra albumet "Gardsgut", både ute på rampa og inne i seminarteltet. Fagdelen av seminaret handlet om hvordan det er for unge bønder å ta over slektsgården, både med tanke på det rent juridiske, men også med med fokus på det emosjonelle.

Gaute Grøtta Grav
Gaute_Gr%C3%B8tta_Grav16_kopi_edited.jpg
Samarbeidspartnere
Følg Gaute på sos. medier
  • Svart YouTube Ikon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
bottom of page