top of page

Et lite tilbakeblikk

Oppdatert: 10. okt. 2020


Moro med gamle bilder. Her er noen minner fra en svunnen tid.

Jeg hadde min første opptreden på TV 2 høsten 2001. Selv om det ikke føles så lenge siden, så er det ikke noen tvil om at mye har skjedd siden den gang.

Mona Grudt og jeg ledet Frøken Norge sammen i 2006. Her står vi sammen med en av finalistene. Mona ser som vanlig smashing ut, jeg har fått en god dose for mye mascara og brunkrem av sminkøren. Herlig.

Hundeskolen ble spilt inn sommeren 2007. Dette var et program hvor eiere og hunder skulle bo sammen på en gård og lære hverandre bedre å kjenne. Siden jeg sa ja til å lede dette programmet var egentlig planen at noen andre skulle ta over Farmen. I ettertid er jeg veldig glad for at jeg fikk lov til å gjøre begge programmene, Farmen er og blir det viktigste TV-prosjektet mitt.

Guro Dugstad og jeg på Beat for Beat desember 2007. God stemning med skjegg. Husker ikke hvilken låt vi synger akkurat her, men den må ha vært ganske lystig. Veldig morsomt program å være med på, ganske annerledes å spille inn enn det du ser på TV. ;-)

Jeg husker ikke at dette bildet ble tatt, men det står 2006 på fila, så da kan det være i forbindelse med en høstlansering i Bergen for TV 2. Kjære Sigrid Bonde Tusvik mener derimot at det er fra Gullruten. Det er meget mulig hun har rett, kvinner husker jo som kjent slikt bedre.

Sigrid og Lisa Tønne skal forøvrig i gang med eget talkshow på TV 2 i høst, og det gleder jeg meg til å se. Har du ikke hørt podcasten deres "Tusvik & Tønne", anbefales den også på det varmeste.

Hehe, dette jålete bildet ble tatt i forbindelse med at jeg gikk over fra å lede Sone2 - som var et relativt hipt ungdomsprogram - til å lede Farmen. Året er 2004, og vi er i Sogndal. Jeg husker jeg fikk beskjed om å ikke gape på bildene av pressekontakten i TV 2, det gjorde jeg nemlig veldig mye i forbindelse med Sone2. "Dette er voksen-TV vettu Gaute", sa han. Hvor gammel er jeg her skal tro? 24 år, tipper jeg.

Sannsynligvis 2003. Kompis Lars og jeg løper for harde livet for å rekke en premiere på en Colousseum Kino i Oslo. Filmen fikk terningkast 3, men innsatsen vår fikk terningkast 6!

Sjekk så barnslige vi ser ut! To fantastiske damer som jeg er stor fan av, og som jeg respekterer høyt som programledere. Dorthe Skappel til venstre, og Kathrine Moholt til høyre. Håret mitt er virkelig på høyden her, året må være 2002.

Dette er et av de offisielle pressebildene vi tok før den beste og kuleste sesongen av Sone2. Året er 2003. Cathrine og jeg jobbet sammen i et svært kreativt, strevsomt, utfordrende og givende år. Redaksjonen var full av mennesker som virkelig ville noe, og det betydde ofte at vi måtte kjempe for å få ideene våre ut i livet. Jeg er glad i mennesker som gir meg motstand, det sørger bare for at ideene enten blir bedre, eller at jeg blir sikrere på at ideen allerede er slik jeg ønsker den skal være. Sone2 ble lagt ned våren 2004, jeg gikk videre til Farmen, mens de andre i redaksjonen har gjort store ting både foran og bak kamera i TV-bransjen siden.

Gaute Grøtta Grav
Gaute_Gr%C3%B8tta_Grav16_kopi_edited.jpg
Samarbeidspartnere
Følg Gaute på sos. medier
  • Svart YouTube Ikon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
bottom of page