top of page

Gaute på YouTube

YouTube-kanalen min har eksistert omtrent like lenge som YouTube selv, og det er interessant å se utviklingen på plattformen, både tekniske og innholdmessig.


Du kan jo begynne med å følge kanalen min? Klikk på knappen under.

Min YouTube-story.

Det første klippet som ligger ute er fra 2006 (!), filmet med noe som må være et slags mobilkamera. Jeg spiller piano i bakgrunnen, og min gode venn Lars briljerer med spilling på vannglass. Legg merke til den store, metallformede klossen på bordet; det var mobilen min på den tida - en Nokia Communicator. Haha.


Her er klippet, ca 1k har sett det:


Året etter - i 2007 - dro Lars og jeg sammen med brødrene mine Sturla og Ivar på Norgestur i en fantastisk bobil av gammelt merke. Turen endte opp i et program vi kalte "Bukkene Bruse", men resultatet ble aldri sendt på TV 2. Programmet ble derfor klipt opp i snutter, og lagt ut på YouTube i stedet. Noen av klippene fikk ok strømmetall for å være på den tiden, for eksempel hoppet vi på Svolværgeita i midnattsol - og det har 16.000 sett.


Men det som folk fikk kick av var selvfølgelig noe helt annet. Underveis på turen så vi plutselig en hest som parret seg med en annen. Vi filmet det noen sekunder, og la på musikk av Jahn Teigen (Min første kjærlighet), og gliste litt i kamera. DET var topp for folk, 117.000 ganger er klippet på 37 sekunder blitt strømmen og vist. Her er klippet om du vil se:Etter dette skjønte jeg at YouTube handlet om å treffe folks enkleste følelser, og at suspekte klikk var det som gjaldt - i hvert fall på den tida. Det var ikke jeg så interessert i å drive med, så de neste årene la jeg mest ut promosnutter for programmer jeg lagde i TV 2 som Farmen og Villdyrlegen. Disse klippene fikk som regel bare 3-4k seere.


I 2011 ville jeg markere at jeg hadde jobbet for TV 2 i 10 år, så da smekket jeg sammen noen bilder fra "gamle dager" og la på litt koselig musikk. Det ga 23.000 visninger, noe mindre enn milliontallene jeg var vant til fra Farmen - men det var heller ikke målet med videoklippet


Her er klippet:


Vi rykker frem til 2015. Jeg ga ut min første plate,"Gardsgut", og i forbindelse med utgivelsen ble en av konsertene jeg holdt filmet og vist på TV 2 Sumo i sin helhet. På YouTube la jeg ut noen av sangene - og kultlåta "Knekkebrød" fikk 113.000 visninger.


Her kan du se klippet: "Knekkebrød" live fra Rauma Kulturhus:


Mellom 2015 og 2020 lå YouTube-kanalen min mer eller mindre brakk, men sommeren 2020 la vi ut alle episodene fra www.ferieperler.com på YouTube. For oss har det vært Facebook som har gitt mest trøkk - med langt over 300.000 seere på episoder. Men YouTube er et fint supplement, særlig med tanke på integrering med Google-søk.


Hva fremtiden bringer på YouTube blir spennende å se; men vi kommer til nok til å legge ut dobbelt en stund fremover, både på Facebook og YouTube.


Helt til slutt, her er en av episodene av Ferieperler, denne episoden er fra Isfjorden og Romsdalen:Comentarios


Gaute Grøtta Grav
Gaute_Gr%C3%B8tta_Grav16_kopi_edited.jpg
Samarbeidspartnere
Følg Gaute på sos. medier
  • Svart YouTube Ikon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
bottom of page