top of page

Dette er Farmengården 2015 - se video

Oppdatert: 10. okt. 2020


Programleder Gaute Grøtta Grav åpner dørene til Løntjernbråten gård, som ligger idyllisk til for seg selv - på toppen av en bakke med utsikt over sjøen.

Om kort tid sparker TV 2 og produksjonsselskapet Strix i gang det populære realityprogrammet for ellevte gang, der 14 deltakere må leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden.

– Her blir det nok mye fnising etter hvert, sier Gaute Grøtta Grav (36).


Det er bare noen timer igjen til hans niende sesong som «Farmen»-programleder er i gang for fullt, og nå viser han frem et av de viktigste områdene på gården: Soverommet. Der inne skal hele ni av årets 14 deltagere ligge, rimelig tett i tett.

– Jeg har selv prøvesovet en av sengene her. Det er jo nesten en del av jobben, sier programlederen.

Årets bakgrunnshistorie handler om den fiktive gårdseieren Mathilde, som blir nødt til å forlate gården på grunn av sykdom. Dermed må de 14 deltagerne overta driften.

– Gården har et litt feminint preg, nettopp fordi det er en gammel dame som har bodd her, forklarer Grøtta Grav.

Hovedhusets første etasje består av en diger spisestue (hvor storbonden følgelig har sin egen plass ved bordet), et romslig kjøkken og nevnte «sovesal». I tillegg finnes det et mindre, enda mer intimt soverom.

– Der inne er det en dobbeltseng med plass til to – men den er bare 160 centimeter lang og 90 centimeter bred, så det er ikke sikkert den frister!, ler Gaute.

- Størrelsen på åkeren er halvparten av det den var i fjor, så det blir nok litt hardere levekår denne gangen, sier programlederen og smiler lurt.

Og apropos levekår, deltakerne er som kjent nødt til å tilpasse seg hygienefasilitetene - hvis man i det hele tatt kan kalle det det - som gjaldt 100 år tilbake i tid.

Gaute Grøtta Grav forklarer at produksjonen likevel har gjort visse unntak for å unngå illeluktende deltakere.

- De får dopapir, altså. Og selvfølgelig såpe og tannkrem, men det er luktfritt. Dårlig ånde gir dårlig tv, humrer programlederen.

"Farmen" starter på TV 2 i slutten av september 2015, og vil gå på skjermen tre ganger i uken. mandag, onsdag og søndag.

Video-omvisning av gården: http://dbtv.no/4384746215001

Gaute Grøtta Grav
Gaute_Gr%C3%B8tta_Grav16_kopi_edited.jpg
Samarbeidspartnere
Følg Gaute på sos. medier
  • Svart YouTube Ikon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
bottom of page