Søk
  • Gaute Grøtta Grav

20 apper for en enklere hverdag


Her er 20 apper jeg bruker ofte. Noen har du nok selv allerede, men kanskje inneholder lista noen overraskelser?

Jeg har mange hundre apper på telefonen min. De fleste blir åpnet en gang, og deretter glemt. Det går lenge mellom hver gang jeg finner en ny «killer-app», men gleden blir desto større hver gang det skjer.

Så her er lista over 20 apper jeg bruker ofte.

ALLTID SMART:

YR

Verdens beste app for oss som er litt avhengige av å planlegge neste dag etter hvordan været blir. Og yr treffer bedre og bedre.

1881

Greit å finne ut hvem som har ringt. Enkelt å dele kontaktkort med andre også.

Speedtest

Er nettverket raskt nok til å se en episode av favorittserien? Får du hastigheten du bør ha? Speedtest gir deg et hint. Den har også minnefunksjon, slik at du ser hvordan dagens test er mot de andre du har tatt tidligere.

Vipps

Enkel og grei måte å overføre penger til og fra folk på. Finnes andre varianter også, blant annet fra Danske Bank, men jeg har begynt å bruke Vipps, og den funker bra nok.

Payback

Ideell app når du skal på tur med en gjeng, og dere bytter på å legge ut. Denne appen regner ut akkurat hvor mye hver enkelt skylder de andre. Bare å legge inn underveis, og så Vipps’er du etter turen er over. Booom, ferdig.

mattilbud

Jeg blir alltid glad når jeg kan kjøpe mat av god kvalitet til lav pris. Denne appen har en haug med tilbudsaviser for store deler av landet, fra mange kjeder. Ikke verens mest avanserte app, men du får kjapt et inntrykk av hvor det kan lønne seg å ta turen denne uka.

Indigogo

Crowdfundingapp. Her finner du mange gode ideer til kommende (tekniske) produkter, og hvis du gir utviklerne din økonomiske støtte ved å kjøpe produktet noen måneder før det faktisk kommer i salg, så får du en god rabatt. Det er likevel verdt å merke seg at det ikke gir noen garanti for at produktet faktisk blir realisert - utviklerne kan sånn sett ta pengene dine og stikke. Jeg har ikke opplevd det selv så langt, og har ikke hørt historier om at det faktisk har skjedd heller. Men det kan skje.

Her er et eksempel på en kampanje derfra, for en ny og revolusjonerende bikube. (Artikkelen fortsetter under videoen)

FOTO:

Pro HDR x

Tar bedre bilder i vanskelige lysforhold, enn det kameraappen til iphone klarer. Du kan enkelt justere brightness, contrast og intensitet i fargene også.

REISE:

taxiNÅ

Er du et sted i Norge og trenger taxi, start appen og du får nummeret til nærmeste holdeplass/taxisentral.

Flytoget

Tidtabellen til flytoget, enkelt og greit.

NRK Trafikk

Dette er egentlig bare en snarvei til NRK sine trafikksider. Går du inn via mobilen blir du spurt om du vil aktivere gps’en din, og da får du opp veimeldinger for området du er i. Supert på biltur.

airbnb

Jeg bruker airbnb mye på reisefot, en enkel og som regel rimelig måte å leie private boliger på. Det kommer et eget innlegg om hele airbnb-opplegget senere her på gaute.com.

Easypark

Gjør det å betale parkering i norske byer mye enklere. Du slipper å tenke på at parkometeret går ut, eller at du har betalt for mye når du kjører. Bare start appen når du parkerer, og trykk på «stopp» når du drar igjen. Kvittering kommer på e-post. Og du kan legge inn flere bilskilt i samme app.

TRENING:

strava

Strava er et godt verktøy for deg som løper eller sykler. koblet opp mot en pulsklokke gir den god oversikt over øktene dine, samt det florerer av såkalte «segmenter», løyper som andre brukere har løpt før deg. Her kan du se hvor fort du løper mot andre brukere, selv om det kan være måneder siden de sprang segmentet. Strava byr også på månedelige utfordringer du kan velge å hive deg med på. Du kan laste opp bilder fra hver økt om du vil, og andre brukere kan kommentere øktene dine - om du legger opp til det.

UNDERHOLDNING:

zite

En avisapp som samler saker fra nettet/blogger med stikkord du selv velger. Jeg synes ofte Zite er først ut med nyheter om Apple, så det er et av stikkordene jeg følger der.

TV 2 sumo

Alt kvalitetsinnhold fra TV 2 sine kanaler samlet på ett sted, samt en del serier og annet innhold du kun får på Sumo. (artikkelen fortsetter under bildet)

Netflix

Veldig greit å kunne logge på Netflix via ipad/mobil hvis ventetida på flyplassen blir for lang.

HBOnordic

HBOnordic har mange av de beste seriene, dessverre er ikke appen deres like oppegående som netflix sin. Men det er ikke noe stress, du får selvsagt sett seriene dine her også.

IMDB / movies (med Rotten tomatoes)

Et kjapt søk på IMDB før du starter en film eller en ny serie gir en god pekepinn på om det er noe som er verdt å bruke tid på. Titusenvis av brukere gir kommentarer og karakterer på alle serier og filmer du kan tenke det. Ufordringen er at det ofte er fansen som gir karakter, eller de som hater programmet. Derfor ser jeg like gjerne på hva folk skriver, fremfor hvilken score de gir.

MUSIKK:

tabs

Skal du ha trubadurkveld, eller bare synge litt mesn du selv spiller gitar eller piano, så er tabs er gullgod app. I databasen ligger fryktelig mange kjente låter med tekst (flest engelskspråklige selvsagt), og alle sangene har akkorder. Med enkle tastetrykk kan du transponere sangene som du selv trenger.

Dette er et brukerstyrt opplegg, så det er ingen garanti for at akkordene du får er helt like de som er på plata. Men populære låter har ofte mange bidrag, og her fungerer score-systemet godt. Sanger med riktige akkorder får best karakterer, som regel.

#apptips #test

0 visninger

Har du lest disse sakene?

Gaute slutter med "Farmen"

February 17, 2020

"Nevenyttig" - endelig i salg!

September 30, 2019

Farmen 2019 er i gang

September 23, 2019

Mobilavhengig? Nytt foredrag fra Gaute.

June 19, 2018

Farmen Kjendis (3) er i full gang

June 19, 2018

1/6
Please reload

For forespørsler, intervjuer og/eller eventer: Gå inn på kontaktsiden.

Alt innhold på Gaute.com skal være rettighetsklarert.
Om du likevel reagerer på noe, vennligst ta kontakt slik at dette kan ordnes opp i.
Alle produkter som blir testet her på sida er enten lånt og levert tilbake, eller betalt for. 

Produkter for testing kan sendes 

Store Vengetind AS

Dalsbygdvegen 58

6320 Isfjorden
 

© 2023 by "This Just In". Proudly created with Wix.com